Про пілотування освітньої платформи «ПОВІР»

В Україні впроваджується не одна ініціатива, покликана зменшити освітні втрати та розриви, і всі вони стикаються з так званим «подвійним негативним ефектом». Це коли учнівство реєструється для участі, а потім «відпадає» на двох етапах: перший – дехто так і не починає навчання, а другий – з тих, хто почали, ще частина не завершують. Одна з причин — рішення про участь приймають не діти, а дорослі. Наразі створено унікальну платформу «ПОВІР» — це результат об’єднання зусиль держави і громадянського суспільства з метою дати учнівству право самостійно приймати рішення. Платформу задумано як місце, де дитина може спілкуватися з педагогом-предметником (тренером / тренеркою) або вчителькою/вчителем соціально-емоційного навчання (СЕН-педагогом) в атмосфері залученості, безпеки і підтримки. Це підсилює загальне благополуччя дитини, сприяє її академічному поступу і покликане знизити переживання й стрес, пов’язані з навчанням у безпрецедентних умовах. У майбутньому все це може стати чинниками життєвого успіху дитини.

Державна установа «УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ РОЗВИТКУ ОСВІТИ» спільно з громадською організацією «ЕдКемп Україна» запропонувала нашому Центру ПРПП підключитися та сприяти пілотування освітньої платформи «ПОВІР». Пілотуватимуть платформу учні 7 класу комунального закладу  «Ліцей  інформаційних технологій» Кам’янської міської ради (директор Ірина Комарова).

Чим цікава платформа учасникам освітнього процесу? Насамперед, це: індивідуальний вибір учнівством своєї навчальної траєкторії на платформі (student agency); соціально-емоційне навчання на підтримку академічного; професійна вчительська спільнота, яка постійно розвивається; двосторонній зворотний зв’язок і замірювання динаміки результатів дитини; безкоштовність для дітей і додатковий офіційний заробіток для вчительства; сертифікат міжнародного зразка із засвідченням досвіду, який набуто під час навчання.

Освітяни нашої громади відкриті до змін, удосконалень, професійного зростання. Завжди на хвилі оновлення освіти.

Працюємо. Дякуємо нашим ЗСУ за таку можливість!